Silmu on aivan uuden ulottuvuuden tuoli, jonka ideana on laadukkaan rentoutumiskokemuksen luominen julkiseen tilaan käyttäjäkokemuksen ja teollisen muotoilun kautta. Tuoli on suunniteltu yhdessä Silmuxin kanssa, joka on suomalainen, kokemuksellisia tiloja tuottava startup-yritys.
Tuotesuunnittelun määrittävinä tekijöinä toimivat ensisijaisesti kokonaisvaltainen ja eheä käyttökokemus sekä sen toteutuminen erilaisissa käyttökonteksteissa huomioiden näiden eroavaisuudet ja tarpeet. Tuolin käyttökohteita ovat esimerkiksi työpaikat, lentokentät ja hotelliaulat, joita yhdistävät henkilökohtaisen tilan puute ja jatkuva hälinä.
Tuotteen muotokielessä ja materiaalivalinnoissa korostuivat äänieristys, jota haluttiin vahvistaa integroimalla Silmuun ympäröiviä ääniä vaimentavaa vastamelutekniikkaa. Yhdessä akustisia ominaisuuksia tukevan muotoilun kanssa saatiin luotua hektisessäkin miljöössä keskittymisen ja rentoutumisen mahdollistava audiovisuaalinen ympäristö, johon käyttäjä voi uppoutua. Kokonaisvaltaista käyttökokemusta tuettiin lisäksi hyvinvointia edistävillä teknologioilla, sekä hyödyntämällä uudistumista symboloivaa silmua muotokielen inspiraationa.
Ensisijaisen käyttäjän ohella tuolin muotoilussa on huomioitu myös muut sitä käsittelevät tahot, joiden tarpeiden sanelemana syntyivät kriteerit helposta asennettavuudesta ja keveydestä. Näiden seikkojen toteutuminen näkyy materiaalivalintojen lisäksi yksityiskohtaisessa muotoilussa, joka käsittää erilaisten olosuhteiden haasteet tuotteen käytön kaikissa vaiheissa tinkimättä muotokielestä.
Tuotevisualisointi Silmusta lentokentällä.
Vuosi: 2019
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.
Muita projektejamme aihealueelta
Merivaara – Uusien Q-Flow-valaisimien muotoilu
Teollinen muotoilu
2024
Incight Biomedical – Älykkään lääkinnällisen laitteen konseptointi
Teollinen muotoilu ja käyttöliittymäsuunnittelu
2023
Evaka – tehokkaan tuotteen teollinen muotoilu ja saumaton brändikokemus
Brändi ja tuotekehitys
2022
Sharkmedical – lääkinnällisen innovaation kehittäminen ja kansainvälisen kasvun vauhdittaminen muotoiluyhteistyön avulla
Tuotekehitys ja kaupallistaminen
2022
Viimatech – muotoilujohtaminen teknologia-alan start-upissa
Käyttöliittymäsuunnittelu ja muotoilujohtaminen
2021
QimmiQ – teollinen muotoilu vaalii visiota ja brändiarvoja
Teollinen muotoilu
2020
TE3 Mobility – mobiilisovelluksen käyttökokemusanalyysi
Käyttökokemus
2020
Cleamix – käyttöliittymäsuunnittelu lääkinnälliseen laitteeseen
Käyttöliittymäsuunnittelu ja käyttökokemus
2020
Uponor – muotoiluohjeisto selkeyttää yrityksen tarjontaa
Muotoiluohjeisto
2019